ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οι αρχές αναγνώρισαν τους ύποπτους για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση

Κίνα: Οι αρχές αναγνώρισαν τους ύποπτους για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση

Η κινεζική αστυνομία έχει εντοπίσει τους πέντε υπόπτους για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε μια υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμκι στην ταραγμένη επαρχία Σινγιάνγκ όπου σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει ως ύποπτους για την επίθεση τους, Νουραχμάτ Αμπλιπίζ, Μεμέτ Μεμτιμίν, Ραγκχιμιάν Μεμέτ, Μεμτιμίν Μαχμάτ και Αμπλέτ Αμπντουκαντίρ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα αργά την Παρασκευή . Όλοι φαίνεται ότι είναι Ουιγούροι με βάση τα ονοματεπώνυμα τους. Οι τέσσερις από τους υπόπτους έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση και ο πέμπτος συνελήφθη από την αστυνομία, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι πέντε βομβιστές αυτοκτονίας, επηρεασμένοι από προφανή θρησκευτικό εξτρεμισμό έλαβαν μέρος σε παράνομες θρησκευτικές δραστηριότητες, παρακολουθώντας τρομοκρατικά βίντεο με εικόνα και ήχο αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την αστυνομία . Οι ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση της Πέμπτης είχαν σχηματίσει την πενταμελή τρομοκρατική ομάδα στο τέλος του 2013 κατασκευάζοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και επιλέγοντας στόχους για την επίθεση τους , ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι δράστες επιτέθηκαν με δύο οχήματα σε μια ανοιχτή αγορά στην πόλη Ουρούμκι και πέταξαν τα εκρηκτικά. Πολλοί από τους 94 τραυματίες ήταν ηλικιωμένοι που ψώνιζαν στην υπαίθρια αγορά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης:

Υπό την «επήρεια» τρομοκρατών οι δράστες του μακελειού στην Κίνα

Κίνα: Θα τιμωρηθούν αυστηρά οι τρομοκράτες

Εικόνες φρίκης: Πτώματα σε δρόμο της Κίνας μετά τη φονική έκρηξη

Κίνα: Τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη στη Σινγιάνγκ, σύμφωνα με την κυβέρνηση