ΚΟΣΜΟΣ

Έζησε τη φρίκη της παγωμένης θάλασσας και ακόμα χαροπαλεύει

Έζησε τη φρίκη της παγωμένης θάλασσας και ακόμα χαροπαλεύει
Mία Βρετανίδα συνταξιούχος παλεύει για τη ζωή της, μετά τη δραματική διάσωσή της...

Mία Βρετανίδα συνταξιούχος παλεύει για τη ζωή της, μετά τη δραματική διάσωσή της, στα υπό το μηδέν παγωμένα νερά της θάλασσας σε μια αποτυχημένη προσπάθεια μεταφοράς της με σωστικά μέσα, λόγω προβλημάτων υγείας της.
Η 73χρονη Janet Richardson, από την Cumbria, επέστρεφε με τον 78χρονο σύζυγό της George, από το Βόρειο Σέλας, όταν εκδηλώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της.

Εσωτερική αιμορραγία ήταν η διάγνωση και επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Ocean Countess.
Ο πλοίαρχος ανησύχησε για την κατάσταση της και έκρινε μετά την ιατρική γνωμάτευση πως έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εξέπεμψε σήμα άμεσης παροχής βοήθειας και ξεκίνησε μια επιχείρηση διάσωσης.
Μέσα σε λίγη ώρα μια σωσίβια λέμβος είχε προσαράξει παράλληλα με το Ocean Countess και η κ. Richardson είχε τοποθετηθεί σε ένα φορείο.

Κατά την μεταφορά της όμως και από αδέξιους χειρισμούς η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στα παγωμένα νερά της αφιλόξενης παγωμένης θάλασσας με θερμοκρασία -3C....


Χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά για να ανασύρουν την άτυχη γυναίκα, η οποία στο μεταξύ αγωνιζόταν να σταθεί στην επιφάνεια.
Όταν ανασύρθηκε μετά από αυτά τα τέσσερα λεπτά φρίκης στο Βόρειο και παγωμένο αυτό σημείο του Αρκτικού Κύκλου, η άτυχη γυναίκα ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις της....

Μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο αλλά χρειάστηκε και από εκεί να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Carlisle, της Cumbria σε κωματώδη κατάσταση.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε κάνει την κράτηση της κρουαζιέρας για να εκπληρώσει από κοινού το όνειρο ζωής, να δουν το Βόρειο Σέλας.

Το ζευγάρι επιβιβάστηκε στο πλοίο στο Hull στις 20 Μαρτίου. Όμως, μόλις εννέα ημέρες μετά μια νύκτα η κ. Ρίτσαρντσον, η οποία έπασχε από διαβήτη, αρρώστησε.

Εξετάστηκε από τον ιατρό του πλοίου το επόμενο πρωί στις πέντε και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο του πλοίου. Δεν ήταν όμως ούτε αυτό αρκετό κινδύνευε και το πλησιέστερο λιμάνι του Alseund ήταν αρκετά μίλια μακριά.

Αρχικά ζητήθηκε ελικόπτερο, αλλά κρίθηκε ακατάλληλο για τη γυναίκα. Στη συνέχεια ζητήθηκε τορπιλάκατος ….και η εξέλιξη ήταν αυτή που περιγράφηκε.
Συνεπιβάτες του πλοίου μίλησαν για μια τρομακτική εμπειρία και όχι μόνον για την ίδια και τον σύζυγό της, αλλά και για όλους, όσους το έζησαν.

Η κ. Richardson παραμένει ακόμη νοσηλευόμενη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σε κωματώδη κατάσταση.
Μια μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη που εμπλέκει την πλοιοκτήτρια εταιρία αλλά και τις νορβηγικές αρχές.