ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για τέταρτη διαδοχική χρονιά

Η Μέρκελ ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για τέταρτη διαδοχική χρονιά

«Ρεζερβέ» είναι η πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη.

Για τέταρτη σερί χρονιά και για 9 φορά μέσα σε διάστημα 11 ετών, πιο ισχυρή και από πολλούς άνδρες ακόμα, είναι η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία άφησε πίσω της τη Τζάνετ Γέλεν, πρόεδρο της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed).

Η Αμερικανίδα φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας, Μελίντα Γκέιτς, καταλαμβάνει την 3η θέση, όπως πέρυσι, ακολουθεί η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία έπεσε από την 2η στην 4η θέση, και η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία κερδίζει δύο θέσεις και ανεβαίνει από την 7η στην 5η.

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 6η θέση της ετήσιας κατάταξης των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου, εκ των οποίων 18, περιλαμβανομένης της Τζάνετ Γέλεν, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε αυτήν.

Η νέα πρόεδρος της General Motors, η Μέρι Μπάρα, κατατάσσεται 7η και την ακολουθεί στην 8η θέση η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών – που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους –, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.

Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Lady Gaga (28 ετών, στην 67η θέση). Η γηραιότερη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ (88 ετών στην 35η θέση).

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου (www.forbes.com/power- women) εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της οικονομίας, του θεάματος, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ισχύς τους προσδιορίζεται από το περιοδικό Forbes σε συνάρτηση με την περιουσία τους, την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τους τομείς επιρροής τους.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: Τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα για εργασία από το σπίτι