ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Θρίλερ με τον εγκλωβισμένο σπηλαιολόγο

Γερμανία: Θρίλερ με τον εγκλωβισμένο σπηλαιολόγο

Σε συναγερμό έχει τεθεί μια ομάδα αποτελούμενη από 200 διασώστες, προκειμένου να σώσει έναν σπηλαιολόγο, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί από την Κυριακή σε σπήλαιο, βάθους 1000 μέτρων στη νότια Γερμανία.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση του 52χρονου από το σπήλαιο Ρίζεντινγκ-Σαχτχέλε, στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία, ενδέχεται να διαρκέσει από τρεις έως και πέντε ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Γερμανός επιστήμονας Γιόχαν Βεστχάουζερ τραυματίστηκε στο κεφάλι και το στήθος από κατολίσθηση, τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, ενώ εξερευνούσε με δύο συναδέλφους του το σπήλαιο, στις βαυαρικές Άλπεις. Ο ένας από αυτούς παρέμεινε με τον τραυματία, ο οποίος δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 42 ετών, βγήκε στην επιφάνεια για να ειδοποιήσει τις Αρχές και να φέρει βοήθεια. Χρειάστηκε περίπου 12 ώρες για να ανέβει τα 1.000 μέτρα που τον χώριζαν από την είσοδο του σπηλαίου.

Από τη Δευτέρα, μια ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς, πυροσβέστες, εθελοντές, γιατρούς και ειδικούς που έφτασαν στο σπήλαιο από την Αυστρία και την Ελβετία, προσπαθούν να οργανώσουν την επιχείρηση διάσωσης του σπηλαιολόγου. Σχεδιάζουν να ανεβάσουν τον Βεστχάουζερ σταδιακά στην επιφάνεια, τοποθετώντας πέντε ενδιάμεσους σταθμούς κατά μήκος της στενής, κάθετης σήραγγας.

Ο σπηλαιολόγος έχει τις αισθήσεις του, όμως η υγεία του δεν είναι καλή, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά οι διασώστες εκτιμούσαν ότι η ανάσυρσή του θα έπαιρνε εβδομάδες γιατί ο 52χρονος δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και να αναρριχηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση, ενώ στέκεται όρθιος για μικρά χρονικά διαστήματα. Υπολογίζεται ότι η επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Συνηθισμένο. Ένας αετός εισέβαλε στο σαλόνι της! (photos+videos)