ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Χάος, βία και αίμα στο Σάο Πάολο (pics&vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Χάος, βία και αίμα στο Σάο Πάολο (pics&vid)

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε Βραζιλιάνους που διαμαρτύρονται για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αστυνομικούς, σημειώθηκαν στο Σάο Πάολο, λίγες μόλις ώρες πριν την τελετή έναρξης.

Με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες «γιορτάζει» το Σάο Πάολο την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκατοντάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στην διοργάνωση, υποστηρίζοντας ότι η βραζιλιάνικη κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που παρατηρούνται σε παιδεία και υγεία και μετά να ασχοληθεί με ένα τόσο πολυδάπανο αθλητικό γεγονός, ξεχύθηκαν από το πρωί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Οι συγκρούσεις με τους άνδρες της αστυνομίας ήρθαν ως φυσιολογικό επακόλουθο. Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, ενώ οι σκηνές βίας έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Στόχος μας είναι η ματαίωση του Μουντιάλ. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τον υλοποιήσουμε, αν μη τι άλλο όμως θα παλέψουμε καλώντας όλους τους Βραζιλιάνους σε γενικό ξεσηκωμό. Λατρεύουμε το ποδόσφαιρο κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η χώρα, όμως, έχει άλλες ανάγκες αυτή τη χρονική στιγμή και δεν αντέχει την παροχή χρημάτων σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 27χρονος Γκρεγκορι Λεάο, φοιτητής που έλαβε μέρος στις διαδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Στις 21:00 η τελετή έναρξης