ΚΟΣΜΟΣ

Σουμάχερ: Βγαίνει από την εντατική;

Σουμάχερ: Βγαίνει από την εντατική;

Η μάχη για την ανάκτηση του Μίκαελ Σουμάχερ από το κώμα, μπαίνει σε νέα τακτική

Σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα, ο Γερμανός πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος πριν πέντε μήνες είχε ένα τραγικό ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις ενώ έκανε σκι, έχει μετακινηθεί από την μονάδα εντατικής θεραπείας σε κέντρο αποκατάστασης.

Δεν είναι βέβαιο αν ισχύει ,αν όμως τελικά κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί, σημαίνει ότι ο 45χρονος είναι εκτός κινδύνου αλλά τα επίπεδο προόδου που έχει σημειώσει, είναι αμφίβολο.

Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει τέσσερις μήνες μετά το ατύχημα, ότι θα ξεκινούσαν τη διαδικασία του «ξυπνήματος» από το τεχνητό κώμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί μετά το ατύχημα στις 19 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο οι ειδικοί λένε, ότι αν επρόκειτο να ξυπνήσει, θα το είχε κάνει μέχρι τώρα.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι θα έρθει κάποια στιγμή που οι γιατροί θα ενημερώσουν την οικογένειά του,τη σύζυγο του Κορίνα, τον πατέρα και τον αδερφό του, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι νεότερο και δεν αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης σημαίνει ότι ο Σουμάχερ θα εξακολουθήσει να κάνει την ίδια θεραπεία δηλαδή, καθημερινό μασάζ για τόνωση των μυών, ωστόσο οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του.

Πάντως η γερμανική εφημερίδα Abendzeitung ανέφερε ότι ο πρώην πρωταθλητής έχει μετακινηθεί μέσα στο νοσοκομείο και έχει ήδη αλλάξει πτέρυγα.

Διαβάστε επίσης: Σουμάχερ: Νέα διάψευση από την Κεμ