ΚΟΣΜΟΣ

Αν.Ουκρανία: Περισσότερους από 14.000 πρόφυγες αριθμούν οι ρωσικές αρχές

Αν.Ουκρανία: Περισσότερους από 14.000 πρόφυγες αριθμούν οι ρωσικές αρχές

Περισσότεροι από 14.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει από την Ουκρανία στη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων.

Το τελευταίο 24-ωρο περίπου 1.000 άτομα, προερχόμενα από την νοτιο-ανατολική Ουκρανία, έφτασαν σε προσωρινές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, όπου πλέον ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνά τους 14.000, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε το πρακτορείο InterfaxΗ ίδια πηγή μεταδίδει ότι έχουν δημιουργηθεί συνολικά 211 προσωρινές εγκαταστάσεις και φιλοξενούν περίπου 14.200 πρόσφυγες ανάμεσά τους και 6.500 παιδιά. Τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία.

Το Ροστόφ και η Κριμαία είναι οι πόλεις που φιλοξενούν το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Με ειδικές αερογέφυρες γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και Νότιας Ρωσίας, προκειμένου να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στις δυο βασικές πόλεις υποδοχής.

Περισσότερα από 950 άτομα μεταφέρθηκαν ήδη προς άλλες πόλεις, οι 570 με ειδικά οχήματα του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Κατάστασης. Όπως επισημαίνεται, γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστούν οι πρωταρχικές ανάγκες του φαγητού, του φρέσκου νερού και της ιατρικής βοήθειας. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Ουκρανία και η διεθνής κοινότητα αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις μετά και το αίτημα του Ρώσου Προέδρου, Β. Πούτιν, για ανάκληση του διατάγματος που επιτρέπει στο ρωσικό στρατό να παρέμβει σε ουκρανικά εδάφη.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Να ανακληθεί το διάταγμα για επέμβαση ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Αύριο αποφασίζουν την πρόταση Πούτιν για ανάκληση διατάγματος για την Ουκρανία