ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζιπέ υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του κόμματός του

Ο Ζιπέ υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του κόμματός του

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα πως εξετάζει την πιθανότητα να είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του κόμματός του, της αντιπολιτευόμενης κεντροδεξιάς Ένωσης για ένα Λαϊκό Κϊνημα (UMP), ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.


"Θα αποφασίσω για το ζήτημα αυτό όταν έρθει η ώρα", δήλωσε ο Αλέν Ζιπέ στο ραδιοσταθμό RMC ενώ στο λογαριασμό του στο Tweeter πρόσθεσε πως, "όταν ρίχνομαι στον αγώνα, είναι για να κερδίσω", καθώς και την ετικέτα hashtag #2017.

"Το σκέπτομαι", δήλωσε ακόμη ο δήμαρχος του Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία) πριν απαντήσει "ναι" στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η υποψηφιότητά του αποτελεί ένα "ενδεχόμενο". Υπενθύμισε πως επιθυμεί τη διεξαγωγή ανοικτών προκριματικών εκλογών στις αρχές του 2016.

Ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος στις 15 Αυγούστου γίνεται 69 χρόνων, είναι η πολιτική προσωπικότητα που προτιμούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Αν θέσει υποψηφιότητα στις προκριματικές του κόμματός του, θα βρει απέναντί του τον πρώην πρωθυπουργό του Νικολά Σαρκοζί, τον Φρανσουά Φιγιόν.

Ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν στη Γαλλία σχετικά με μια ενδεχόμενη επιστροφή στην πολιτική του πρώην προέδρου Σαρκοζί (2007-2012).

Ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος συναντήθηκε χθες, Τρίτη, με τον Σαρκοζί για να μιλήσουν για τη σοβαρή κρίση που πλήττει αυτή τη στιγμή το UMP, παρέμεινε αόριστος όσον αφορά το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας. "Θα δούμε αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του UMP, είναι μια υπόθεση", είπε μιλώντας για το συνέδριο του κόμματος το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς και θα ανανεώσει την ηγεσία του.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολάντ θέλει ευελιξία στην «εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων»