ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στην Ουάσινγκτον ο ύποπτος για την επίθεση στο προξενείο της Βαγδάτης

ΗΠΑ: Στην Ουάσινγκτον ο ύποπτος για την επίθεση στο προξενείο της Βαγδάτης

Στην Ουάσινγκτον έφθασε ο αρχηγός μιας λιβυκής πολιτοφυλακής που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί.

«Ο Άχμεντ Αμπού Χατάλα κρατείται από τις δυνάμεις της τάξης», δήλωσε ο Μπιλ Μίλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ο Μίλερ δεν έκανε γνωστό πού κρατείται ο Χατάλα, ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει την Πέμπτη πως ο ύποπτος επρόκειτο να φθάσει στις ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο.

Το CNN και οι «Νιού Γιορκ Τάιμς» ανέφεραν πάντως ότι ο Χατάλα μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο κρατούταν αφότου είχε συλληφθεί στις 15 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ο Χατάλα είχε μεταφερθεί στο αμφίβιο μεταγωγικό πολεμικό πλοίο New York, μετά την απαγωγή του από αμερικανικές δυνάμεις των ειδικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν στα περίχωρα της Βεγγάζης. Πλέον αναμένεται να δικασθεί από το αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στη Βεγγάζη. Ο Χατάλα κατηγορείται για φόνο προσώπου σε ιδιοκτησία των ΗΠΑ, για παράβαση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής, αλλά και για παροχή υλικής υποστήριξης στην τρομοκρατία.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Δάγκωσε την καρδιά του επειδή δεν του έδωσε noodles! (σκληρές εικόνες)

Ινδία: Τίγρης έσυρε στη ζούγκλα ψαρά, μέσα από τη βάρκα του!

Κίνα: Ξυλάκι φαγητού καρφώθηκε στον εγκέφαλο αγοριού! (σκληρές εικόνες)

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)