ΚΟΣΜΟΣ

Born in the USA...

Born in the USA...
Να δώσει τέλος στη σεναριολογία για το εάν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος ή όχι επιχείρησε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα...

Να δώσει τέλος στη σεναριολογία για το εάν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος ή όχι επιχείρησε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες πιστοποιητικό γέννησής του.

«Δεν έχουμε χρόνο για τέτοιου είδους ανοησίες. Έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο έγγραφο, από το οποίο δημοσιοποιήθηκε μία θεωρημένη φωτοτυπία, αναφέρει τη γέννηση του Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα στη Χονολουλού στο νησί Οάχου, στην πολιτεία της Χαβάης στις 4 Αυγούστου 1961 στις 19:24.

Σύντομη εκδοχή του πιστοποιητικού είχε δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο από την ομάδα που πλαισίωνε τον Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, θέλοντας να διασκεδάσουν τις αμφιβολίες των αντιπάλων του, που αμφισβητούσαν το εάν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος και κατά συνέπεια, θεμελιώνει δικαίωμα υποψηφιότητας για το οβάλ γραφείο.

Τον τελευταίο καιρό, το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο από τον Ντόναλντ Τραμπ, που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του με τους ρεπουμπλικανούς, στις προεδρικές εκλογές του 2012.

"Πρέπει να πω ότι τα δυόμισι χρόνια που πέρασαν παρακολουθούσα αυτή τη διαμάχη με δυσπιστία, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίστηκε με μπερδεύει" σημείωσε ο Ομπάμα.

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος, εξαιτίας του, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πιστοποιητικό γεννήσεων, κάτι που «κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει». Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει το εάν το πιστοποιητικό είναι αυθεντικό. "Θέλω να του ρίξω μία ματιά, όμως ελπίζω να είναι αυθεντικό ώστε να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά θέματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newscode.gr