ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Μην φοράτε μπικίνι για να μην σας βιάσουν»!

Ινδία: «Μην φοράτε μπικίνι για να μην σας βιάσουν»!

Σε μια χώρα όπου σοκαριστικά περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων γυναικών έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε τόσο, ο υπουργός της ινδικής πολιτείας της Γκόα «προειδοποίησε» τις γυναίκες να μη φοράνε μπικίνι στις παραλίες και μίνι φούστες στα μπαρ, λέγοντας ότι αυτά δεν συμβαδίζουν με την ινδική κουλτούρα.

Μάλιστα ο υπουργός Δημοσίων Έργων Σουντίν Νταβαλικάρ συνέδεσε τα μπικίνι με... τους βιασμούς και κάλεσε για την απαγόρευσή τους!

«Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα κορίτσια με μπικίνι να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε τους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα από διαφορετικά κράτη. Όταν το θύμα καταφεύγει στην αστυνομία, είναι πια πολύ αργά. Είναι καλύτερα να ελέγξουμε τέτοιου τύπου δραστηριότητες στις παραλίες», δήλωσε ο Νταβαλικάρ, που είναι μέλος του κόμματος Maharashtrawadi Gomantak, σύμμαχο κόμμα του κυβερνώντος εθνικιστικού ινδουιστικού Bharatiya Janata BJP.

Το BJP προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τη δήλωση του υπουργού. Μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλαν, πάντως, στον Νταβαλικάρ μια κοντή φούστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Γκόα είναι ένας φθηνός παραθαλάσσιος προορισμός, που προσελκύει αρκετούς τουρίστες.