ΚΟΣΜΟΣ

«Το ωραιότερο Άριο μωρό της Γερμανίας» στο μουσείο του Ολοκαυτώματος

«Το ωραιότερο Άριο μωρό της Γερμανίας» στο μουσείο του Ολοκαυτώματος

Μια ηλικιωμένη Αμερικανοεβραία δώρισε στο Γιαντ Βάσεμ, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, το αντίτυπο ενός ναζιστικού περιοδικού, στο εξώφυλλο του οποίου εικονίζεται η ίδια ως το ομορφότερο… Άριο μωρό της Γερμανίας.

Η Χέσι Ταφτ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1934 από Εβραίους γονείς. Σε ηλικία έξι μηνών, η μητέρα της την πήγε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο. Επτά μήνες αργότερα, οι γονείς της έμειναν κατάπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία της Χέσι φιγούραρε στο περιοδικό Sonne ins Haus («Ο Ήλιος στο Σπίτι») που απευθυνόταν στις οικογένειες των Γερμανών.

Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς, ο φωτογράφος είχε στείλει τη φωτογραφία σε έναν εθνικό διαγωνισμό που είχε οργανωθεί κατ' εντολή του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς για να αναδειχθεί «το ομορφότερο μωρό της Άριας φυλής» στη Γερμανία.

Η οικογένεια εγκατέλειψε τη ναζιστική Γερμανία το 1938. Η Χέσι Ταφτ έφτασε και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1949, αφού προηγουμένως είχε περάσει για σύντομα χρονικά διαστήματα από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κούβα.

Η ηλικιωμένη δώρισε το περιοδικό στο μουσείο του Γιαντ Βάσεμ το οποίο προσπαθεί να ενθαρρύνει τις δωρεές κάθε είδους αντικειμένων —γράμματα, φωτογραφίες, έγγραφα, προσωπικά ημερολόγια — που σχετίζονται με την ιστορία του Ολοκαυτώματος. Αφότου μάλιστα ξεκίνησε την εκστρατεία αυτή, περισσότερα από 120.000 αντικείμενα έχουν δοθεί στο μουσείο για να αρχειοθετηθούν…

Διαβάστε ακόμα:

Κινέζος είχε το μεγαλύτερο όγκο της ιστορίας! (photos)

Νέα Υόρκη: Εγκατέλειψε το μωρό της σε αποβάθρα του μετρό (video)

Ουαλία: Της έκοψε το αυτί με τα δόντια επειδή ζήλευε! (photos)

Γαλλία: Εντοπίστηκε σορός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια

Ισπανία: Έφηβος σκοτώθηκε πέφτοντας από τρενάκι λούνα παρκ (photo)

Ρωσία: Βουλευτής κατηγόρησε χαρτονόμισμα για… πορνογραφία!