ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας – Σοκαριστικό βίντεο

Ισραήλ: Γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας – Σοκαριστικό βίντεο

Το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας - όπου τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ημέρες από τις επιδρομές που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις - κατηγόρησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς – Σοκαριστικό βίντεο.

«Αυτό είναι μια γενοκτονία — η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας», τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της παλαιστινιακής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων», σημείωσε.

«Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά υπερασπίζεται τους ισραηλινούς οικισμούς, αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο», πρόσθεσε ο Αμπάς.

«Προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να σταματήσουμε την ισραηλινή επίθεση και το να χύνεται αίμα Παλαιστινίων, κυρίως μιλώντας με τον Αιγύπτιο πρόεδρο (Άμπντελ Φάταχ) αλ Σίσι και το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν», κατέληξε ο Αμπάς.

Σήμερα η Αίγυπτος κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να δώσουν τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες όσον αφορά μια πιθανή μεσολάβηση του Καΐρου.

Για τον πρόσφατο αυτό κύκλο βίας που σε λιγότερο από δύο ημέρες έχει προκαλέσει το θάνατο πολλών δεκάδων ανθρώπων, όλων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν υπάρχει κάποια μεσολάβηση».

Τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν προς το παρόν πλήξει 550 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ τουλάχιστον 165 ρουκέτες έχουν ριφθεί στο Ισραήλ από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ένα σοκαριστικό βίντεο απαθανατίζει ισραηλινές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ εναντίον μαχητών της Χαμάς σε παραλία βόρεια της Γάζας.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: O κύκνος που νίκησε την ανθρώπινη ματαιοδοξία (σκληρές εικόνες)

Ισραήλ: 5 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σπίτι