ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός βρέθηκε ύποπτος για την επίθεση στη Βεγγάζη

Νεκρός βρέθηκε ύποπτος για την επίθεση στη Βεγγάζη

Το σώμα του Faraj al-Shibli ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα σε πόλη της Λιβύης . Τελευταία φορά που τον είδαν είχε συλληφθεί και βρισκόταν σε τοπική πολιτοφυλακή.

Ο Faraj al-Shibli ύποπτος για το θανάσιμη επίθεση που έγινε στην διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, βρέθηκε νεκρός σύμφωνα με το CNN.

Το σώμα του υπόπτου ανακαλύφθηκαν τη Δευτέρα στην ανατολική πόλη της Μαρτζ, οι κάτοικοι της οποίας είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο,ότι ο ύποπτος κρατούνταν από την πολιτοφυλακή.

Ο Al-Shibli φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις στο προξενείο των ΗΠΑ που σκότωσαν τον πρέσβη Chris Stevens, και τρεις άλλους Αμερικανούς το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου το 2012.

Το CNN ανέφερε ότι ο δράστης είχε έλθει σε επαφή με τα μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, καθώς και μέλη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

Τον περασμένο μήνα τα αμερικάνικα στρατεύματα είχαν συλλάβει τον Αχμέντ Άμπου Κατάλα στη Λιβύη και παραδόθηκε στις ΗΠΑ πάνω σε ένα σκάφος του Ναυτικού. Από εκεί μεταφέρθηκε μέσω ελικοπτέρου στην Ουάσινγκτον το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Αθώος δηλώνει ο Λίβυος ύποπτος για την επίθεση στη Βεγγάζη