ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Εικόνες φρίκης από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας

Ουκρανία: Εικόνες φρίκης από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας

Εικόνες φρίκης στην Ουκρανία, όπου τα εκατοντάδες πτώματα των θυμάτων του μοιραίου Boeing τοποθετούνται σε ειδικούς σάκους και στη συνέχεια στοιβάζονται σε τρένα προκειμένου να μεταφερθούν

Ένα δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία για τη μεταφορά των πτωμάτων έχει φθάσει στην περιοχή της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ενώ η μεταφορά συναντά δυσκολίες παρά την έκκληση Πούτιν να μην εμποδιστεί η πρόσβαση στο σημείο της τραγωδίας και να μην γίνει το δυστύχημα αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους δεν θα πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και κάλεσε τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση στο σημείο της συντριβής στους διεθνείς εμπειρογνώμονες.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στο σημείο της τραγωδίας» δήλωσε ο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχε καταπατηθεί η ανακωχή και αν δεν είχε ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου εναντίον των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, η τραγωδία ίσως να είχε αποφευχθεί.

Όπως όμως έσπευσε να συμπληρώσει: «Κανείς δεν θα πρέπει- και κανείς δεν έχει το δικαίωμα- να χρησιμοποιήσει αυτή την τραγωδία για να πετύχει εγωϊστικούς, πολιτικούς στόχους. Τέτοια συμβάντα θα πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν τους ανθρώπους».

Ωστόσο, παρά την έκκληση Πούτιν, οι αυτονομιστές φέρεται να εμποδίζουν την διέλευση τρένου που μεταφέρει - σε άγνωστη τοποθεσία- τις σορούς 200 θυμάτων και το οποίο έχει κολλήσει στο σταθμό της πόλης Torez, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτες» τους αυτονομιστές.

Οι διασώστες έχουν μέχρι στιγμή εντοπίσει τα πτώματα 251 εκ των 298 θυμάτων στην περιοχή που συνετρίβη το Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Έτοιμοι να παραδώσουμε τον συντονισμό της έρευνας στην Ολλανδία

Πούτιν: Να επιτραπεί η πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής