ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 23 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό φυλάκιο

Ιράκ: 23 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό φυλάκιο

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στη Βαγδάτη προκάλεσε το θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 53 έγινε γνωστό από αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας στην περιοχή Κανχιμίγια μιας κυρίως σιιτικής περιοχής στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Η γειτονιά αυτή εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του ποταμού Τίγρη και βρίσκεται κοντά στην περιοχή Ανταμίγια η οποία κατοικείται από κατά πλειοψηφία σουνιτικό στοιχείο και είναι συχνά ο στόχος των επιθέσεων εξτρεμιστών. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την νέα πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη.

Το Ισλαμικό Κράτος, η μαχητική ριζοσπαστική οργάνωση που ελέγχει τον τελευταίο μήνα μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ έχει εξαπολύσει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα με δεκάδες θύματα δεκάδες ιρακινούς.

Διαβάστε επίσης:
Βρέθηκε νεογέννητο σε εμπορικό κέντρο