ΚΟΣΜΟΣ

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία μετά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο την Παρασκευή.

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Η Ιαπωνία θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες των πρόσθετων κυρώσεων, αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις δικές της κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σημειώνει επίσης το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι πρόσθετες κυρώσεις του Τόκιο κατά της Μόσχας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «περιορισμένες» καθώς αυτές μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τις εδαφικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο επικαλούμενο μια πηγή του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι φιλο-ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν καταρρίψει το αεροσκάφος της Μαλαισίας χρησιμοποιώντας ρωσικής κατασκευής όπλα, οι πρόσθετες κυρώσεις θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν αντίκτυπο και σε άλλες χώρες