ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για το θάνατο του Μπιν Λάντεν

Αντιδράσεις για το θάνατο του Μπιν Λάντεν
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι κάλεσε...

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι κάλεσε τους Ταλιμπάν να σταματήσουν τις συγκρούσεις μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος πλήρωσε για τις πράξεις του.

"Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν χθες τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον έκαναν να πληρώσει για τις πράξεις του, στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ", τόνισε ο Αφγανός πρόεδρος και υπογράμμισε: "Οι Ταλιμπάν πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από αυτό. Πρέπει να σταματήσουν τις συγκρούσεις".

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Στη Ραμάλα, η Παλαιστινιακή Αρχή τόνισε ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν "είναι προς όφελος της ειρήνης".

"Η εξουδετέρωση του Μπιν Λάντεν είναι προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να απαλλαγούμε από τις βίαιες μεθόδους που ενθάρρυναν ο Μπιν Λάντεν και άλλοι στον κόσμο", τόνισε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Γάσαν Χατίμπ.

Την ικανοποίησή της για την αμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Μπιν Λάντεν εξέφρασε η Υεμένη, αλλά και την ελπίδα ότι θα ληφθούν μέτρα για την πάταξη της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Κένυας Μουάι Κιμπάκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θάνατο του Μπίν Λάντεν χαρακτηρίζοντάς την "πράξη δικαιοσύνης" για τα θύματα της επίθεσης εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι το 1998.