ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι πρώτες φωτογραφίες θυμάτων της πτήσης της Air Algerie

Σοκάρουν οι πρώτες φωτογραφίες θυμάτων της πτήσης της Air Algerie

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων της νέας αεροπορικής τραγωδίας.


Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algérie, που εξαφανίστηκε με 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, μεταξύ τους πενήντα Γάλλοι, βρέθηκαν στο βόρειο τμήμα του Μαλί και ένα γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα εστάλη για να περιφρουρήσει την περιοχή και να συγκεντρώσει τις πρώτες πληροφορίες, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα, απλά ακούσαμε από τις ειδήσεις ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε... Δεν ξέρουμε» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια λίγα λεπτά μετά την είδηση πως το σήμα του αεροσκάφους είχε χαθεί, η κουνιάδα της επιβάτιδος Randa Daher, Amina Daher.

Η Amina Daher περίμενε με αγωνία να μάθει τις εξελίξεις για το αεροσκάφος της Air Algerie.

Σε αυτό επέβαιναν η νύφη της και η εγγονή της.

Σε διπλανό χωριό, ο Radwan Khalil, συγγενής του Λιβανέζου επιβάτη Najwa Zayat δήλωσε στο πρακτορείο: «Ο αδερφός του αγνοούμενου ετοιμάζεται να πάει στο Μάλι όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο πατέρας Manji Hasan και τα παιδιά του που επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση AH 5017 του αεροσκάφους που συνετρίβη σε ερημική περιοχή του Βόρειου Μάλι

Τραγική και η ιστορία του Mamadou Zoungrana από το Κεμπέκ ο οποίος έχασε την γυναίκα του και τους γιους του στη μοιραία πτήση AH 5017:

Ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά θα μεταβεί σήμερα στο σημείο της συντριβής όπως μεταδόθηκε από την ίδια πηγή.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες για την τύχη των επιβατών, αλλά οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά» δήλωσε ο Ζιλμπέρ Ντιεντέρ, στρατηγός της Μπουρκίνα Φάσο ο οποίος έκανε λόγο για εικόνες φρίκης που αντίκρησαν οι ομάδες έρευνας.

«Βρήκαν ανθρώπινα μέλη και τα συντρίμμια του αεροπλάνου ήταν εντελώς καμένα και διασκορπισμένα» δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press.

Το αεροσκάφος της Air Algerie στο οποίο επέβαιναν 116 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 50 Γάλλοι συνετρίβη την Πέμπτη, ενώ εκτελούσε πτήση από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα προεδρεύσει σήμερα νέου συμβουλίου κρίσης στο οποίο θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και οι υπουργοί Λοράν Φαμπιούς (Εξωτερικών), Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Άμυνας), Μπερνάρ Καζνέβ (Εσωτερικών) και Φρεντερίκ Κουβιγιέ (Μεταφορών).

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι "κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο", σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, που επιβεβαιώνει πληροφορία των αρχών της Μπουρκίνα Φάσο.

Ύστερα από αντικρουόμενες πληροφορίες για το ακριβές μέρος της συντριβής, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε χθες ότι το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί.

Διαβάστε επίσης:

Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Ανθρώπινα μέλη και καμένα κομμάτια

Στο Μάλι τα συντρίμμια του αλγερινού αεροσκάφους