ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Γερμανία: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Βερολίνο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη μια αντιδιαδήλωση υπέρ του Ισραήλ.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, φώναζαν αντισιωνιστικά συνθήματα, μετά την προειδοποίηση των γερμανικών αρχών να αποφύγουν τις ρατσιστικές και αντισημιτικές εκδηλώσεις.

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη, έξω οι ρατσιστές, έξω οι φασίστες" και "Οι σιωνιστές είναι φασίστες" ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση.

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει αντισημιτικές δηλώσεις. Έχουμε το δίκιο και τη λογική με το μέρος μας, δεν πρέπει να αντιδρούμε βλακωδώς και συναισθηματικά. Κάντε τη διάκριση μεταξύ των Εβραίων και των σιωνιστών", δήλωσε ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους που κρατούσαν φωτογραφίες των θυμάτων της Γάζας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα περίπου 250 ανθρώπων που διαδήλωναν υπέρ του Ισραήλ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τις δύο διαδηλώσεις να συναντηθούν.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας είχε καταγγείλει την Δευτέρα την "έκρηξη μίσους" στο περιθώριο των διαδηλώσεων που είχαν γίνει στη χώρα το Σαββατοκύριακο, γεγονός που ανάγκασε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αντισημιτικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Η Ρωσία θα παραδώσει πυραυλικά συστήματα στους αυτονομιστές»