ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θετικό προς την παράταση της εκεχειρίας

Ισραήλ: Θετικό προς την παράταση της εκεχειρίας

Το Ισραήλ είναι θετικό ως προς την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στην οποία συμφώνησε με την Χαμάς και με άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή.


"Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, δν υπάρχει λόγος να εμποδίζονται οι κάτοικοι της Γάζας από το να συγκεντρώνουν προμήθειες εφόσον ο στρατός μας συνεχίζει το έργο του αναζητώντας τις σήραγγες. Ο πόλεμος που διεξάγουμε δεν είναι κατά του πληθυσμού", είπε ο αξιωματούχος που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Ο ισραηλινός στρατός συμφώνησε σε εκεχειρία διάρκειας 12 ωρών για σήμερα, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την έρευνα για τις σήραγγες που χρησιμοποιούν οι ένοπλοι της Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα, δεσμεύτηκε ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις θα τηρήσουν την εκεχειρία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει το ενδεχόμενο παράτασής της.

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία.

Διαβάστε επίσης: Παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα ζητούν οι υπουργοί Εξωτερικών