ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για το θάνατο του Μπιν Λάντεν

Αντιδράσεις για το θάνατο του Μπιν Λάντεν
Την αύξηση των προσπαθειών από όλα τα κράτη του κόσμου, ώστε να παταχθεί η τρομοκρατία, ζήτησε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου..

Την αύξηση των προσπαθειών από όλα τα κράτη του κόσμου, ώστε να παταχθεί η τρομοκρατία, ζήτησε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα:

«Ασπαζόμαστε μια ενιαία θέση κατά της τρομοκρατίας. Οι Αραβικές χώρες δεν υποστηρίζουν ούτε την Αλ Κάιντα, ούτε καμία μορφή βίας κατά των πολιτών», τόνισε ο Μούσα, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Από την πλευρά του, ο Σαάν Χαρίρι ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού στο Λίβανο, είπε: «Ο Μπιν Λάντεν ήταν ένα μελανό σημείο στην ιστορία του Ισλάμ. Τοποθέτησε τη θρησκεία σε εχθρική θέση, έναντι σε άλλους πολιτισμούς και πίστεις. Η εικόνα του Ισλάμ στιγματίστηκε από τον Μπιν Λάντεν και τους υποστηρικτές του και αυτό δείχνει πως είναι εχθροί των Μουσουλμάνων. Η ιστορία του Ισλάμ και ο εθνικισμός μας δεν θα συγχωρέσουν ποτέ αυτόν τον άνθρωπο που αποτελεί ένα μελανό σημείο εδώ και δύο δεκαετίες, που ενέπνευσε στους νέους τις ιδέες της τρομοκρατίας, του θανάτου και της καταστροφής».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, αφού κατηγόρησε τις Η.Π.Α. ότι προχώρησαν σε επιχείρηση σε πακιστανικά εδάφη χωρίς να ενημερώσουν, τόνισε πως ο θάνατος του Λάντεν, ήταν ένα θετικό βήμα, ωστόσο έκανε λόγο για κερδισμένη μάχη και όχι πόλεμο…