ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε πέντε Παλαιστίνιους που πλησίασαν Κιμπούτς

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε πέντε Παλαιστίνιους που πλησίασαν Κιμπούτς

Πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές οι οποίοι πλησίασαν σε ένα κιμπούτς (σ.σ. ισραηλινή συλλογική συνειδητή κοινότητα) στο νότιο Ισραήλ εντοπίστηκαν και σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Οι κάτοικοι του κιμπούτς Νάχαλ Οζ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στα σπίτια τους όμως ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τους πέντε "τρομοκράτες", όπως τους χαρακτήρισε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, οι Παλαιστίνιοι, που ήταν ένοπλοι, διείσδυσαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας αλλά αποκρούστηκαν από τους στρατιώτες, που άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε από αυτούς.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από την πλευρά της υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι μαχητές της σκότωσαν 10 Ισραηλινούς στρατιώτες και κατόπιν επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για "την ηρωική επιχείρηση πίσω από τις εχθρικές γραμμές, ανατολικά της Σετζάγια", του προαστίου που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το κιμπούτς Νάχαλ Οζ.

Μετά το επεισόδιο αυτό στο κιμπούτς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε χιλιάδες Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τις περιοχές γύρω από τη Γάζα και να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης. Συνήθως, μετά από τέτοιες προειδοποιήσεις ακολουθούν πλήγματα για αντίποινα.

Καθώς το σκοτάδι έπεφτε στη Γάζα, ακούγονταν σφοδρές εκρήξεις ενώ ο ουρανός φωτιζόταν από τις φωτοβολίδες του στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Η πιο αιματηρή επίθεση εναντίον πολιτών