ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και τέσσερις οντότητες

ΕΕ: Κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και τέσσερις οντότητες

Τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με την κατηγορία ότι επωφελήθηκαν από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας ή ότι υποστήριξαν έμπρακτα την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας, αποφάσισε να παγώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Τρίτης (29/7) στη διάρκεια μιας συνεδρίασης των πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

Παράλληλα, η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε τέσσερις οντότητες, μεταξύ αυτών και σε μια τράπεζα, για τους ίδιους λόγους, ενώ τα στοιχεία των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων θα δημοσιοποιηθούν αύριο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Στον κατάλογο με τις κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνονται ήδη 87 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και αρκετά μέλη του ρωσικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, αλλά και 20 οντότητες εναντίον των οποίων έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στόχος είναι να εμποδιστούν οι επενδύσεις σε κάποιους τομείς στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, κυρίως στον τομέα των κατασκευών, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, όπως διευκρίνισε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ συνεχίζουν και σήμερα το απόγευμα τις εργασίες τους με την εξέταση νέων οικονομικών κυρώσεων που θα αφορούν την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, τις πωλήσεις όπλων, τις ευαίσθητες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας και τα προϊόντα διπλής χρήσης—πολιτικής και στρατιωτικής.

Διαβάστε ακόμα:

Λιβύη: Βυθίζεται στο χάος (videos+photos)

Καλάσνικοφ: Συμπονεί τους Αμερικανούς που δεν θα αγοράζουν όπλα της!

Βαρκελώνη: Το πρώτο παγωτό που αλλάζει… χρώμα! (video)

Μόντρεαλ: Γυναίκα τρώει νεκρό πουλί στο μετρό! (video)

Βρετανία: Εμφανίστηκε φάντασμα σε στοιχειωμένο θέατρο! (video+photos)

Ρουμανία: Νηπιαγωγοί χτυπούσαν και έδιναν κρασί σε παιδιά! (video+photos)

Ρωσίδα έτρεχε γυμνή στο αντίθετο ρεύμα! (video)

Γάζα: Τα αθώα θύματα από την παράνοια των βομβαρδισμών (video+photos)

Ιταλία: Εκτελεστές της Καμόρα σκότωσαν ηλικιωμένο «κατά λάθος»