ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία αεροπλάνο: Νέες σοροί περισυνελέγησαν στο σημείο της συντριβής

Μαλαισία αεροπλάνο: Νέες σοροί περισυνελέγησαν στο σημείο της συντριβής

Και άλλες σορούς από το σημείο συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες και θα στείλουν στην Ολλανδία για να αναγνωριστούν, περισυνέλεξαν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες.

«Οι 70 Ολλανδοί και Αυστραλοί εμπειρογνώμονες ολοκλήρωσαν για σήμερα την εργασία τους στο σημείο της συντριβής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό υπουργείο για την Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας: «Περισυνέλεξαν όλες τις σορούς που εντόπισαν».

Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες της διεθνούς αποστολής που είναι αρμόδια να περισυλλέξει τις σορούς και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων της συντριβής της πτήσης MH17 έχουν καθυστερήσει εξαιτίας των μαχών που μαίνονται στην περιοχή μεταξύ του ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών ανταρτών.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 200 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ολλανδία, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, όμως πολλοί από τους νεκρούς εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο όπου συνετρίβη στις 17 Ιουλίου το Boeing 777.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι οι σοροί μπορούν τώρα να σταλούν στην Ολλανδία», σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας επαναπατρισμού Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου που στοίχισε τη ζωή των 298 επιβαινόντων, μεταξύ αυτών 195 Ολλανδοί και 28 Αυστραλοί.

Η αποστολή, που αποφάσισε να αλλάξει βάση και πλέον μεταφέρθηκε στο Σόλενταρ από το Ντονέτσκ, κατάφερε χθες (31/7) Πέμπτη να φτάσει στο σημείο της συντριβής για πρώτη φορά από το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Αρχίζουν οι εργασίες περισυλλογής στο σημείο της συντριβής του Boeing 777