ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κινδύνεψε με ακρωτηριασμό από δάγκωμα αράχνης! (photos)

Βρετανία: Κινδύνεψε με ακρωτηριασμό από δάγκωμα αράχνης! (photos)

Να χάσει ακόμα και το πόδι του κινδύνεψε ένας Βρετανός, μετά από δάγκωμα της πιο δηλητηριώδους αράχνης που ζει στο «Μεγάλο Νησί».

Ο πατέρας τριών παιδιών Jason Butler δέχθηκε επίθεση στον αστράγαλο από 5 θανατηφόρες «μαύρες χήρες», καθώς πραγματοποιούσε εργασίες στην αυλή του σπιτιού του στο Κάρντιφ, ενώ μέσα σε λίγες ώρες το πόδι του άρχιζε να πρήζεται ανεξέλεγκτα.

Έχασε μάλιστα πολύτιμο χρόνο συμβουλευόμενος τον τοπικό ιατρό, ο οποίος του χορήγησε μια θεραπεία με αντιισταμινικά, πριν μεταφερθεί με οξύτατους πόνους στο νοσοκομείο. Εκεί έμαθε ότι αυτή η καθυστέρηση θα μπορούσε να του στοιχίσει μέχρι και το ίδιο του το πόδι!

«Ήμουν στο γκαράζ μου και όπως μετακίνησα ένα κουτί, τέσσερες ή πέντε τεράστιες αράχνες πετάχτηκαν έξω. Δεν ανησύχησα γιατί δε φοβάμαι τις αράχνες. Μία όμως με δάγκωσε στον αστράγαλο. Το ένιωσα και την κλότσησα μακριά. Δεν ήταν επώδυνο εκείνη τη στιγμή. Απλά ένα απαλό τσίμπημα», εκμυστηρεύτηκε ο 41χρονος άνδρας, συμπληρώνοντας:

«Στο νοσοκομείο, ο χειρουργός άνοιξε την πληγή για να την καθαρίσει και μου έκαναν το ίδιο δύο ημέρες αργότερα. Μου είπαν ότι αν περίμενα περισσότερο, ο ακρωτηριασμός ίσως ήταν η μόνη λύση».

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, ο Jason παλεύει ακόμα με τις συνέπειες του δαγκώματος, ενώ θα παίρνει αντιβιοτικά για έξι ολόκληρους μήνες…

Οι συγκεκριμένες αράχνες («μαύρες χήρες») πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν στη Βρετανία σε κιβώτια φρούτων από τις Κανάριες Νήσους το 1870.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: «Καυτή» γιαγιά έκανε σεξ σε περίπτερο με νεαρό εραστή της! (vid+phs)

Καναδάς: ATM μοίρασε δώρα και λεφτά! (vid+phs)

Εκκενώνεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Μυστήριο με περίτεχνα αγρογλυφικά σε Ρωσία και Γερμανία! (videos)