ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε από τρία συριακά χωριά

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε από τρία συριακά χωριά

Από τρία χωριά της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, μετά από σφοδρές μάχες με τα μέλη μιας σουνιτικής φυλής, αποσύρθηκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ΙΚΙΛ), όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από τα χωριά Άμπου Χαμάμ, Κασκίγιε και Γρανίτζ τα οποία είναι υπό τον έλεγχο της σουνιτικής φυλής Σαϊτάτ, σημείωσε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που μέλη της φυλής πυρπόλησαν κτίρια που είχε καταλάβει το ΙΚ σε ένα άλλο χωριό.

Οι μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των ανδρών της φυλής ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν οι τελευταίοι έγραψαν στο Twitter: «Οι Σαϊτάτ εξεγείρονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», με αφορμή τη σύλληψη τριών μελών της φυλής από το ΙΚ με την κατηγορία της «παραβίασης μιας συμφωνίας».

Σημειώνεται ότι οι Σαϊτάτ είχαν δεσμευτεί να μην αντιταχθούν στο ΙΚ, το οποίο από την πλευρά του είχε συμφωνήσει να μην τα βάλει με τη φυλή. Την Πέμπτη οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα χωριά και συνέλαβαν ή απήγαγαν αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ακολούθησαν πολύ σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή, στις οποίες σκοτώθηκαν 9 μαχητές του ΙΚ. Η οργάνωση ζήτησε μάλιστα ενισχύσεις από τις δυνάμεις της που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Το ΙΚ ελέγχει μεγάλο μέρος της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, καθώς και μεγάλες εκτάσεις του γειτονικού Ιράκ.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Σκύλος τού ξερίζωσε τον… ανδρισμό! (photo)

Νέα Υόρκη: Περαστικός τον πυροβόλησε απρόκλητα στο πρόσωπο! (video)

Βρετανία: Κινδύνεψε με ακρωτηριασμό από δάγκωμα αράχνης! (photos)

ΗΠΑ: «Καυτή» γιαγιά έκανε σεξ σε περίπτερο με νεαρό εραστή της! (vid+phs)

Καναδάς: ATM μοίρασε δώρα και λεφτά! (vid+phs)

Εκκενώνεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Μυστήριο με περίτεχνα αγρογλυφικά σε Ρωσία και Γερμανία! (videos)