ΚΟΣΜΟΣ

Στα «ύψη» η δημοτικότητα του Ομπάμα

Στα «ύψη» η δημοτικότητα του Ομπάμα
Η δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν έδωσε...

Η δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν έδωσε ανέλπιστη ώθηση στη δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με το 39% των Αμερικάνων να δηλώνουν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters ότι μετά την είδηση άλλαξε η γνώμη τους για τις ηγετικές ικανότητες του προέδρου τους.

Το 32% θεωρεί ότι ο Ομπάμα αξίζει τους περισσότερους επαίνους για την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εναντίον του συγκροτήματος όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Μόνο το 13% πιστώνει την επιτυχία αυτή στον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Ακόμη σχεδόν τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 42%) είπαν ότι έχουν πλέον καλύτερη άποψη για τους χειρισμούς του Ομπάμα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν βλέπει πιο ευνοϊκά την κράτηση των ύποπτων για τρομοκρατία χωρίς δίκη στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Δευτέρα σε δείγμα 1.010 ενηλίκων, μέσω του Διαδικτύου, από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου.

Διαβάστε επίσης:

«Δικαίωση» της πολιτικής Ομπάμα ο θάνατος του Λάντεν