ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Νεκροί και οι 48 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος (pics)

Ιράν: Νεκροί και οι 48 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος (pics)

Και τα 48 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, που επέβαιναν στο μικρό αεροσκάφος της Sepahan Air το οποίο συνετρίβη ελάχιστα μετά την απογείωσή του, έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως τουλάχιστον μεταδίδεται από τα ιρανικά Μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, εντός του αεροπλάνου, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μεραμπάντ με προορισμό την πόλη Ταμπάς και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή μόλις 1'40'' μετά την απογείωση, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, βρίσκονταν δύο βρέφη και τρία παιδιά κάτω των 12 ετών.

Από τη συντριβή στην κατοικημένη περιοχή τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ, το δυστύχημα προκλήθηκε από ξαφνική βλάβη σε έναν από τους κινητήρες, γεγονός που αποδίδεται στην παλαιότητα των ιρανικών αεροσκαφών. Ο στόλος της χώρας, άλλωστε, δεν εμπλουτίζεται με νέα αεροπλάνα προερχόμενα από το εξωτερικό, εξαιτίως των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία 25ετία έχουν σημειωθεί στη χώρα περισσότερα από 200 αεροπορικά δυστυχήματα στα οποία έχουν χαθεί περίπου 2000 ζωές, κυρίως λόγω της παλαιότητας των αεροσκαφών και της κακής συντήρησής τους.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Συντριβή αεροσκάφους με περισσότερους από 40 νεκρούς