ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος του Μπάντεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τις γυμνές selfies

Ο δήμαρχος του Μπάντεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τις γυμνές selfies

O δήμαρχος της ελβετικής πόλης Μπάντεν, Γκέρι Μίλερ, που έχει επίσης εκλεχθεί βουλευτής με το κόμμα των Πρασίνων, τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των καταγγελιών ότι τράβηξε γυμνές selfies μέσα στο γραφείο του.

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπάντεν, της ελβετικής κοινότητας που ανήκει στο καντόνι Άαργκαου το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Ζυρίχης, αποφάσισε να παύσει προσωρινά από τα καθήκοντά του το δήμαρχο προκειμένου να «ξεκαθαρίσει την κατάσταση» αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου.

Ο δήμαρχος που είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου (της κάτω βουλής) προστατεύεται από το τεκμήριο της αθωότητας, επισημαίνει το δημοτικό συμβούλιο του Μπάντεν.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Schweiz am Sonntag που κατηγόρησε χθες το Μίλερ ότι έστειλε σε μία γνωστή του selfies στις οποίες εικονίζεται γυμνός, τις οποίες τράβηξε στο γραφείο του κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.

Σύμφωνα με το Μίλερ, που απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης μέσω του δικηγόρου του, η γυναίκα με την οποία ο πολιτικός βρισκόταν σε επαφή είχε αρχίσει να τον πιέζει και τον είχε απειλήσει ότι θα αποκαλύψει την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης και σε τρίτους.

Την Πέμπτη η δημοτική αστυνομία του Μπάντεν συνέλαβε τη νεαρή γυναίκα.

Εκφράζοντας τη λύπη του που η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, η Γκέρι Μίλερ ανέφερε χθες ότι ο ίδιος ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας καθώς η νεαρή γυναίκα απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Εγκαταλείπει την πρεσβεία του Εκουαδόρ ο Ασάνζ