ΚΟΣΜΟΣ

Συγγενείς του Πάπα σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα

Συγγενείς του Πάπα σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα

Τρία συγγενικά πρόσωπα του πάπα Φραγκίσκου, οι δύο ανηψιοί του και η μητέρα τους, σκοτώθηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Κόρντομπα της Αργεντινής, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

"Τα θύματα είναι ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα νήπιο δύο ετών καθώς και η μητέρα τους. Ο σύζυγος της γυναίκας, Οράσιο Μπεργκόλιο, που είναι ανιψιός του πάπα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση" είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Καρίνα Φερέιρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες Ροσάριο και Κόρντομπα, κοντά στην κοινότητα Βίλα Μαρία, 550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες. Για άγνωστους λόγους, το αυτοκίνητο που μετέφερε την οικογένεια προσέκρουσε στο πίσω μέρος μιας νταλίκας φορτωμένης με καλαμπόκι.

Ο Οράσιο Μπεργκόλιο είναι γιος του Αλμπέρτο, του αποβιώσαντος αδελφού του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα." Ο πάπας ενημερώθηκε (. . .) και ζήτησε από όσους συμμετέχουν στην οδύνη του να προσευχηθούν μαζί του" ανέφερε ο εκπρόσωπός του, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, σε μια λακωνική ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Συναγερμός στην Γερμανία - Γυναίκα νοσηλεύεται με συμπτώματα του ιού