ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Πολίτης δολοφόνησε στρατιώτη του ΝΑΤΟ

Αφγανιστάν: Πολίτης δολοφόνησε στρατιώτη του ΝΑΤΟ

Στρατιώτης του ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν, όταν ένας άντρας του επιτέθηκε με μαχαίρι σε δρόμο που οδηγούσε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η οχηματοπομπή στην οποία βρισκόταν ο στρατιώτης είχε σταματήσει σε σταθμό ελέγχου της αστυνομίας της πόλης και σύμφωνα με αξιωματικό του ΝΑΤΟ ο στρατιώτης μαχαιρώθηκε στον λαιμό από τον Αφγανό πολίτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης έχει συλληφθεί και κρατείται στην Καμπούλ. Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι ένας από τους στρατιώτες της "υπέκυψε στα τραύματά του".

Σήμερα στο Αφγανιστάν υπηρετούν περίπου 44.000 στρατιώτες και αστυνομικοί του ΝΑΤΟ οι οποίοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ ακόμη η Καμπούλ μένει να εξακριβωθεί αν θα εγκρίνει την ανάπτυξη μιας δύναμης περίπου 10.000 ανδρών, όπως επιθυμεί η Ουάσινγκτον.
Τα τελευταία χρόνια δεκάδες στρατιώτες της ISAF έχουν σκοτωθεί είτε από Αφγανούς στρατιώτες είτε από Ταλιμπάν που διείσδυσαν στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας, όμως οι επιθέσεις από πολίτες είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Πνίγηκε ο εμπνευστής της καμπάνιας με τα μπουγελώματα