ΚΟΣΜΟΣ

Η Μαρίνα Σίλβα είναι και επίσημα υποψήφια πρόεδρος της Βραζιλίας

Η Μαρίνα Σίλβα είναι και επίσημα υποψήφια πρόεδρος της Βραζιλίας

Η περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα αποδέχθηκε την Τετάρτη την υποψηφιότητα που της πρότεινε το Σοσιαλιστικό κόμμα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου.

Η Σίλβα αποδεχόμενη την υποψηφιότητα αντικαθιστά τον Εντουάρντο Κάμπος τον προηγούμενο υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από μία εβδομάδα.

Μια τελευταία δημοσκόπηση που διεξήχθη την προηγούμενη Δευτέρα εμφάνισε την Μαρίνα Σίλβα να έρχεται σχεδόν ισόπαλη στη δεύτερη θέση με τον Αέσιο Νέβες υποψήφιο του φιλο-επιχειρηματικού κόμματος της Βραζιλιάνικης Σοσιαλδημοκρατίας (PSDB). Στόχος της Μαρίνα Σίλβα να εισέλθει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και να επιχειρήσει την πολιτική ανατροπή, επικρατώντας της νυν προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Σίλβα λαμβάνει το 21% των ψήφων και ξεπερνά οριακά τον Αέσιο Νέβες που κερδίζει το 20%. Η Σίλβα αν και εξακολουθεί να απέχει πολύ από το 36% που δίνει η δημοσκόπηση στην πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ θεωρείται φαβορί καθώς αν καταφέρει να φτάσει στο δεύτερο γύρο, φαίνεται να επικρατεί της νυν προέδρου, καθώς η δημοσκόπηση της δίνει 47% έναντι 43% για την Ντίλμα Ρούσεφ.

Η 56χρονη Μαρίνα Σίλβα ήταν πρώην υπουργός περιβάλλοντος επί εποχής του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και υποψήφια αντιπρόεδρος της χώρας πριν από το θάνατο του Κάμπος.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Καταδικάζει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου