ΚΟΣΜΟΣ

Άσυλο άρρωστων γάτων έκανε το σπίτι της μια Περουβιανή

Άσυλο άρρωστων γάτων έκανε το σπίτι της μια Περουβιανή

Το πρωί νοσοκόμα ανθρώπων και το βράδυ νοσοκόμα γατιών.

Η Μαρία Τορέρο, φροντίζει άρρωστους ανθρώπους, ενώ το απόγευμα στο σπίτι της, χαρίζει αγάπη σε ετοιμοθάνατες γάτες. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τους υπολογισμούς της φιλοξενεί 175 αιλουροειδή με λευχαιμία σε τελικό στάδιο.

Η 45χρονη νοσοκόμα, μετέτρεψε το διώροφο διαμέρισμα της σε σανατόριο για γάτες με λευχαιμία, γεμίζοντας το χώρο με κρεβατάκια και δεκάδες κουτιά με άμμο.

Τα τελευταία 5 χρόνια, η Τορέρο, φροντίζει ζώα που αργοπεθαίνουν από τον ρετροϊό, ο οποίος δεν είναι μεταδοτικός στον άνθρωπο ή σε άλλα είδη.

Βρίσκει τις γάτες στους δρόμους και τις αγορές της Λίμα και τις εξετάζει για ασθένειες, από ψύλλους, παράσιτα και υποσιτισμό μέχρι λευχαιμία. Μάλιστα παίρνει μόνο τις ενήλικες γάτες για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου στις νέες γενιές.

Αποστειρώνει τα ζώα, τα φροντίζει και τα καθαρίζει από τα παράσιτα, ωστόσο τα χέρια της είναι γεμάτα γρατζουνιές από γάτες που αντιστέκονται στις ενέσεις.

Εκτίμησε ότι ξοδεύει περίπου 1.785 δολάρια το μήνα για τη φροντίδα τους, τα μισά τα εξασφαλίζει από δωρεές και τα υπόλοιπα από τη δουλειά της ως νοσοκόμα.

Τα τρία παιδιά της, ηλικίας 16, 14, και 6, μοιράζονται το διαμέρισμα και συχνά παίζουν με τις γάτες.