ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Προσφέρει πυρομαχικά στο Ιράκ για τον πόλεμο εναντίον του ΙΚ

Ουγγαρία: Προσφέρει πυρομαχικά στο Ιράκ για τον πόλεμο εναντίον του ΙΚ

Πυρομαχικά στο Ιράκ, συντονίζοντας τις κινήσεις τις με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα παραδώσει η Ουγγαρία, όπως κατέστησε σαφές – μέσω ανακοίνωσης - η κυβέρνηση της χώρας.

Η ουγγρική κυβέρνηση ανέφερε ότι σκοπεύει να παραδώσει, μεταξύ άλλων, στις ιρακινές Αρχές εκατομμύρια σφαίρες, χιλιάδες αντιαρματικές ρουκέτες και οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης.

Ο Ούγγρος υπουργός Αμύνης επέμεινε σε μια χωριστή ανακοίνωση στην απειλή που εγείρει η προέλαση των ισλαμιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) για τους χριστιανούς και για τα μέλη άλλων μειονοτήτων στο Ιράκ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο συντηρητικός Βίκτορ Ορμπάν, ζητεί το ζήτημα των χριστιανών του Ιράκ να τεθεί στην ημερησία διάταξη της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη του μηνός.

Η απόφαση αυτή της Βουδαπέστης ακολουθεί ανάλογες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, οι κυβερνήσεις των οποίων ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες πως θα παραδώσουν όπλα στους Ιρακινούς Κούρδους μαχητές οι οποίοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ. Το πράσινο φως για αυτό έδωσε την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλή κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση σε πτήση της Malaysia Airlines! (videos+photos)

Μυστήριο με το… εξωγήινο οστό στον Άρη! (photo)