ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά για το θάνατο του 4χρονου

Ισραήλ: Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά για το θάνατο του 4χρονου

Τη Χαμάς, ότι θα «πληρώσει ακριβά» για το θάνατο του 4χρονου αγοριού από βλήμα όλμου που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμηνύοντας ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του.

«Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά για αυτήν την επίθεση. (Ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών) θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι πετύχουν το στόχο» της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» που ξεκίνησε την 8η Ιουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με έναν από τους εκπρόσωπούς του, τον Οφίρ Γκέντελμαν.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, την οποία ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προκειμένου να καταγγείλει τη Χαμάς συνδέοντάς την με το Ισλαμικό Κράτος, την εξτρεμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία. Η φωτογραφία αποσύρθηκε έπειτα από σωρεία επικρίσεων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δημοσίευσε τη φωτογραφία, συνδέοντάς την με εκείνη όπου απεικονίζονται μαχητές της Χαμάς οι οποίοι μεταφέρουν το πτώμα ενός άνδρα που εκτέλεσαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του: «η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η Χαμάς. Είναι οι εχθροί όλων των πολιτισμένων χωρών».

Ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε στη συνέχεια το ίδιο σύνθημα, διαβεβαιώνοντας ότι «οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Χαμάς είναι οι εχθροί της ειρήνης και όλων των πολιτισμών κρατών».

Αργότερα ωστόσο το υπουργείο έσβησε αυτό το μήνυμα από το Twitter, ενώ ένας υπεύθυνος επιβεβαίωσε, χωρίς να κατονομαστεί, ότι το να «χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία ήταν ανάρμοστο».

Από την πλευρά του, ένας εκ των ηγετών της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ απέρριψε κατηγορηματικά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, «την απόπειρα του Νετανιάχου να συσχετίσει τη Χαμάς με μια άλλη οργάνωση, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Διαβάστε ακόμα:

Ισραήλ: Νεκρό 4χρονο αγοράκι από βλήμα όλμου της Χαμάς

Ινδία: Το αγοράκι με τα μεγαλύτερα χέρια στον κόσμο! (video+photos)

Αυστραλή κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση σε πτήση της Malaysia Airlines! (videos+photos)

Μυστήριο με το… εξωγήινο οστό στον Άρη! (photo)