ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μούσκεμα και ο Ρέντσι! (video)

Ιταλία: Μούσκεμα και ο Ρέντσι! (video)

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, αποδέχτηκε, με τη σειρά του, την πρόκληση και έγινε μούσκεμα, ρίχνοντας στο κεφάλι του έναν κουβά παγωμένο νερό, προκειμένου να ενισχύσει τους σκοπούς μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας Λου Γκέρινγκ.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων διασήμων που... αυτομπουγελώθηκαν πριν από αυτόν στο πλαίσιο του «Ice Bucket Challenge», ο Ιταλός πρωθυπουργός δε δίστασε μάλιστα να ρίξει το γάντι στον ποδοσφαιριστή Ρομπέρτο Μπάτζιο, αλλά και σε όλους τους διευθυντές ιταλικών εφημερίδων, καλώντας τους να τον μιμηθούν.

Η «Πρόκληση του Κουβά με τον Πάγο» έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο χάρη στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι την αποδέχονται, χύνουν έναν κουβά παγωμένο νερό στο κεφάλι τους ή κάνουν μια δωρεά στην οργάνωση ALS για να βοηθήσουν όσους πάσχουν από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση ή νόσο του Λου Γκέρινγκ. Αμέσως μετά επιλέγουν ποιος θα τους μιμηθεί. Ο Ρέντσι «προκλήθηκε» από τον τραγουδιστή και σταρ της ιταλικής τηλεόρασης Φιορέλο.

Την Πέμπτη (21/8) η οργάνωση ανακοίνωσε ότι από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 21 Αυγούστου είχε συγκεντρώσει δωρεές ύψους 41,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ όλο το χρόνο πέρσι είχε καταφέρει να μαζέψει μόνο 2,1 εκατομμύρια…

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Κόμπρα σκότωσε σεφ 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό της! (video+photos)

Ινδία: Το αγοράκι με τα μεγαλύτερα χέρια στον κόσμο! (video+photos)

Αυστραλή κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση σε πτήση της Malaysia Airlines! (videos+photos)

Μυστήριο με το… εξωγήινο οστό στον Άρη! (photo)