ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμος ενθάρρυνε αυτοκτονίες στο Διαδίκτυο

Νοσοκόμος ενθάρρυνε αυτοκτονίες στο Διαδίκτυο
Ένας 48χρονος Αμερικανός νοσοκόμος καταδικάστηκε...

Ένας 48χρονος Αμερικανός νοσοκόμος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 340 ημερών, επειδή παρότρυνε μία γυναίκα από τον Καναδά και έναν Βρετανό άνδρα να αυτοκτονήσουν.

Ο Ουίλιαμ Μέλχερτ Ντίνκελ συνομιλούσε με διάφορα άτομα σε ένα φόρουμ στο Internet. Για τους δύο ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η δικογραφία αναφέρει ότι τους ενθάρρυνε να το πράξουν μπροστά στην web κάμερα.

Ο Μαρκ Ντράιμπρου, 32 ετών, κρεμάστηκε στο Κόβεντρι της Βρετανίας το 2005 και η 18χρονη Νάντια Κατζούτζι έπεσε από μία γέφυρα στην Οτάβα το 2008.

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο νοσοκόμος είχε συνομιλίες με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους που είχαν τάσεις αυτοκτονίας, πέντε εκ των οποίων στη συνέχεια αυτοκτόνησαν, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή του σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι ενέργειές του προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και ότι τα "θύματά" του θα είχαν αυτοκτονήσει έτσι κι αλλιώς, με ή χωρίς αυτόν.

Η απόφαση της ποινής, εκτός της φυλάκισης των 340 ημερών, προβλέπει για τα επόμενα δέκα χρόνια να μπαίνει στη φυλακή για δύο ημέρες κάθε χρόνο, τις ημερομηνίες που αυτοκτόνησαν οι δύο άνθρωποι.