ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και Σύρων προσφύγων

Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και Σύρων προσφύγων

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όταν 300 περίπου κάτοικοι της συνοικίας Ικιτελί, οπλισμένοι με ξύλα και μαχαίρια, επιτέθηκαν εναντίον καταστημάτων και οχημάτων που ανήκουν σε Σύρους.

Νωρίτερα η τουρκική αστυνομία επενέβη για να διαλύσει μια διαδήλωση ενάντια στην παρουσία προσφύγων από τη Συρία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την επίθεση που δέχθηκε στη συνοικία μια έφηβη Τουρκάλα, η οποία αποδόθηκε σε νεαρούς Σύρους, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού προκειμένου να διαλύσουν το οργισμένο πλήθος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες, στο σύνολό τους γυναίκες, μεταξύ των μελών της συριακής κοινότητας που ζει στη συνοικία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι εδώ και μερικές εβδομάδες αυξάνονται τα βίαια επεισόδια μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των σύρων προσφύγων, ο αριθμός των οποίων φτάνει στην Τουρκία το 1,2 εκατομμύριο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Τον Αύγουστο εξάλλου, βίαια επεισόδια είχαν ξεσπάσει στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, μετά τον φόνο ενός Τούρκου κτηματία ο οποίος αποδόθηκε σε Σύρους, αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν από την περιοχή πολλές χιλιάδες ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Αρνείται ότι κατέβαλε λύτρα στους τζιχαντιστές για την απελευθέρωση ομήρου