ΚΟΣΜΟΣ

Στις Βρυξέλλες ο Ποροσένκο

Στις Βρυξέλλες ο Ποροσένκο

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας για να συναντηθεί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκή πηγή.


Ο Ποροσένκο θα συναντηθεί το Σάββατο το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνόδου των 28 ηγετών της ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο ουκρανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να έχει συνομιλίες την Παρασκευή το απόγευμα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Παρόλα αυτά ο Ποροσένκο δεν θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αποφασιστούν οι διάδοχοι της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και του Ρομπάι.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου αυτής περιλαμβάνονται επίσης πολλές διεθνείς κρίσεις, μεταξύ αυτών η κρίση στην Ουκρανία, αλλά και οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας και η κατάσταση στο Ιράκ.

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: Οι συλληφθέντες στρατιώτες στην Ουκρανία βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή