ΚΟΣΜΟΣ

Ντέρμπι για την προεδρία της Βραζιλίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ντέρμπι για την προεδρία της Βραζιλίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η πρόεδρος της Βραζιλίας έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της περιβαλλοντολόγου Μαρίνα Σίλβα εν όψει της κούρσας για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου.

Εν τούτοις εάν η εκλογή οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο συγκεκριμένων υποψηφίων η Σίλβα φαίνεται να επικρατεί της Ρούσεφ όπως αναφέρει μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Η Μαρίνα Σίλβα η οποία πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα μετά από το θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα του υποψηφίου του κόμματός της, κερδίζει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 29% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ibope.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι για τη Ρούσεφ ψηφίζει το 34% που είναι εμφανώς μειωμένο ποσοστό σε σχέση με το 38% που έπαιρνε η νυν πρόεδρος στην προηγούμενη έρευνα της Ibope που έγινε στις αρχές Αυγούστου.

Ο άλλος βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης ο Αέσιο Νέβες καταλαμβάνει μόλις το 19% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έναντι του 23% που λάμβανε κατά την τελευταία δημοσκόπηση της Ibope.

Όμως σε ένα πιθανό δεύτερο εκλογικό γύρο στις 26 Οκτωβρίου μεταξύ των δύο υποψηφίων, η Μαρίνα Σίλβα θα επικρατήσει της Ντίλμα Ρούσεφ με διαφορά περίπου εννέα ποσοστιαίων μονάδων όπως κατέγραψε η δημοσκόπηση της Ibope.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.506 ατόμων σε εθνικό επίπεδο από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου του ΟΗΕ