ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νέα αύξηση της ανεργίας

Γαλλία: Νέα αύξηση της ανεργίας

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, με τους εγγεγραμμένους στο ταμείο ανεργίας να αυξάνονται κατά 0,8% (26.100 πρόσωπα), καταγράφοντας νέο ρεκόρ και φτάνοντας τα 3,424 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

«Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε μηδενική αύξηση στην ευρωζώνη όπως και στη Γαλλία», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμπσαμέν.

Το υπουργείο Εργασίας όπως και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχαν προειδοποιήσει από την αρχή της εβδομάδας ότι οι αριθμοί δεν θα είναι καλοί.

Περιλαμβανομένων των υπερπόντιων κτήσεων ο αριθμός των ανέργων χωρίς καμία δραστηριότητα ανήλθε τον Ιούλιο στα 3,689 εκατομμύρια πρόσωπα, σημειώνοντας αύξηση 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι άνεργοι που είχαν μια μικρή δραστηριότητα τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούλιο φτάνοντας τα 5,084 εκατομμύρια στη Γαλλία, και τα 5,387 εκατομμύρια περιλαμβανομένων των υπερπόντιων κτήσεων.

Η ανεργία στη χώρα σημειώνει μεγάλη αύξηση από τον Φεβρουάριο, ενώ μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας τον Μάιο του 2012 οι εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας αυξήθηκαν κατά περισσότερους από 500.000.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τις εκποιήσεις