ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από τον θάνατο εκπαιδευτή όπλων έπειτα από πυροβολισμό 9χρονης

Σοκ από τον θάνατο εκπαιδευτή όπλων έπειτα από πυροβολισμό 9χρονης

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και δείχνει την προσπάθεια μιας εννιάχρονης κοπέλας να πυροβολήσει με ούζι, την ώρα που εκπαιδευτής της δίνει οδηγίες. Ωστόσο το περιστατικό κατέληξε σε τραγωδία αφού το κοριτσάκι «τινάχθηκε» από την ισχύ του όπλου και τραυμάτισε θανάσιμα τον εκπαιδευτή της.

Με μια σφαίρα στο κεφάλι διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αριζόνα ο 39χρονος εκπαιδευτής όπλων, Charles Vacca, ο οποίος τη Δευτέρα είχε δώσει ραντεβού με τον θάνατο. Όλα ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια στο πλαίσιο των θερινών τους διακοπών αποφάσισε να πάει στο σκοπευτήριο στην περιοχή Mohave County που βρίσκεται στο Τέξας.

Το κοριτσάκι προσπάθησε να πραγματοποιήσει βολές με ούζι, ένα όπλο που έχει δυνατό «τίναγμα», την ώρα που ο εκπαιδευτής προσπαθούσε να της υποδείξει ποια είναι η σωστή στάση για να ρίξει. Τότε, συνέβη το μοιραίο. Το κορίτσι πάτησε τη σκανδάλη, το όπλο ξέφυγε από την ευθεία θέση βολής που το είχε και στράφηκε εναντίον του εκπαιδευτή. Μια σφαίρα του καρφώθηκε στο κεφάλι και παρά τις προσπάθειες που έγιναν σε νοσοκομείο της περιοχής, ο ίδιος έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Είναι φυσικά απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν να δίνονται τέτοιου τύπου όπλα σε ανήλικα παιδιά. Στις ΗΠΑ μάλιστα, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την οπλοκατοχή. Ο Μπαράκ Ομάμα κατά τη δεύτερη εκλογή του είχε δώσει υποσχέσεις πως θα προσπαθούσε να «σφίξει» λίγο τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής, ωστόσο οι ρεπουμπλικάνοι αντιστάθηκαν και τελικά το ζήτημα δεν προχώρησε.

Μετά την τραγωδία στο Τέξας ωστόσο, αναμένεται το θέμα να επανεξεταστεί και θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον ποια θα είναι η στάση του πλανητάρχη...

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό βίντεο: 9χρονη σκοτώνει με ούζι εκπαιδευτή όπλων