ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μητέρα απαχθέντα στέλνει μήνυμα στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους (vid)

ΗΠΑ: Μητέρα απαχθέντα στέλνει μήνυμα στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους (vid)

Μήνυμα στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έστειλε μια Αμερικανίδα, μητέρα του απαχθέντα Σίρλεϊ Σότλοφ, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της.

«Απευθύνω ένα μήνυμα σε εσάς, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αλ Κουράισι αλ Χουσάινι, χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους. Είμαι η Σίρλεϊ Σότλοφ. Ο γιος μου Στίβεν είναι στα χέρια σας», δηλώνει η Σίρλεϊ Σότλοφ σε ένα βίντεο που δόθηκε στην εφημερίδα New York Times.

Steven J. Sotloff

Η απαγωγή του Στίβεν Σότλοφ στη Συρία πριν από ένα χρόνο είχε κρατηθεί μυστική, όμως στο βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που έδωσε στη δημοσιότητα στις 19 Αυγούστου το ΙΚ εμφανίζεται και ο Στίβεν, ντυμένος με πορτοκαλί στολή.

Οι τζιχαντιστές δήλωσαν στο βίντεο ότι ο Σότλοφ, 31 ετών, θα είναι ο επόμενος όμηρος που θα εκτελέσουν, αν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν να βομβαρδίζουν θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ.

«Εσείς, ο χαλίφης, μπορείτε να του δώσετε αμνηστία. Σας παρακαλώ να απελευθερώσετε το παιδί μου», προσθέτει η Σίρλεϊ Σότλοφ.

«Ως μητέρα ζητώ από τη δικαιοσύνη σας να είναι φιλεύσπλαχνη και να μην τιμωρήσει τον γιο μου για πράγματα τα οποία δεν ελέγχει», υπογραμμίζει η μητέρα του Αμερικανού ομήρου, η οποία εργάζεται ως δασκάλα στο Μαϊάμι.

Ο Σότλοφ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε πολλές αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ αυτών τα Time και Foreign Policy.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: «Το κινητό έκαψε το στήθος μου»