ΚΟΣΜΟΣ

ΛΔ Κονγκό: Τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον Έμπολα

ΛΔ Κονγκό: Τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον Έμπολα

Ο απολογισμός της επιδημίας του ιού Έμπολα που πλήττει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έφτασε τους 31 νεκρούς, όμως η ασθένεια παραμένει περιορισμένη σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).


«Υπάρχουν πλέον 31 νεκροί», έναντι των 13 που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιουτζίν Καμπάμπι, ο υπεύθυνος Τύπου του ΠΟΥ στη ΛΔ Κονγκό, επικαλούμενος τον απολογισμό που έδωσαν οι αρχές στον οργανισμό του.

«Η επιδημία παραμένει περιορισμένη στην περιοχή Μπεντέ», πόλη της επαρχίας Εκουατέρ η οποία βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κινσάσα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Καμπάμπι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της Εκουατέρ, μαζί με μια αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας της ΛΔ Κονγκό Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη χώρα Τζόζεφ Καμπορέ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στην Μπέντε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πλέον έχουν καταγραφεί «53 κρούσματα επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή πιθανά», ενώ ακόμη 185 άνθρωποι βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» επειδή ενδέχεται να είχαν επαφή με κάποιον ασθενή.

Η ΛΔ Κονγκό είχε ανακοινώσει στις 25 Αυγούστου ότι επλήγη από μια επιδημία του ιού Έμπολα, την έβδομη στην ιστορία της.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές αλλά και τον ΠΟΥ, η επιδημία αυτή είναι διαφορετική με αυτή που πλήττει τη δυτική Αφρική και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 1.500 ανθρώπων από τις αρχές της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Έμπολα: Ο ιός απειλεί την ασφάλεια των τροφίμων στις πληγείσες χώρες