ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κυκλοφορεί το βιβλίο της Τριερβελέρ για τα «άπλυτα» του Ολάντ

Γαλλία: Κυκλοφορεί το βιβλίο της Τριερβελέρ για τα «άπλυτα» του Ολάντ

Την Πέμπτη (4/9) αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γαλλία το βιβλίο που έγραψε η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο περιγράφει τη ζωή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Μάιο του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2014, στο πλευρό του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

«Όλα όσα γράφω είναι αληθινά. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων καμιά φορά αισθανόμουν σαν να έκανα ρεπορτάζ. Και υπέφερα πολύ από το ψέμα για να πω κι εγώ», αναφέρει η Τριερβελέρ στο εξώφυλλο του βιβλίου που δημοσιεύεται στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, όπου εργάζεται και η ίδια.

Το περιοδικό αναφέρει ότι περιέχει αποκλειστικά αποσπάσματα του βιβλίου της Τριερβελέρ, με τίτλο «Ευχαριστώ για αυτές τις στιγμές» (Merci pour ce moment), το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Παρίσι από αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στην υπόλοιπη Γαλλία.

«Γραμμένο με απόλυτη μυστικότητα», το βιβλίο αυτό των 320 σελίδων «είναι ταυτόχρονα μια κραυγή αγάπης και μια αργή κατάβαση στην κόλαση, μια κατάδυση στις προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού. Δύο πρόσωπα και τίποτα άλλο: η Βαλερί και ο Φρανσουά», γράφει το Paris Match.

Η Τριερβελέρ, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους Γάλλους, παραθέτει στο βιβλίο, σύμφωνα με το περιοδικό, τη δική της άποψη της ιστορίας «από τη λάμψη ως τη σκληρότητα του χωρισμού».

Είναι η πρώτη φορά που η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας «διηγείται με ειλικρίνεια τα εννέα χρόνια μιας σχέσης την οποίο υπονόμευε η ζήλια και η εξουσία (. . .) μια ιστορία αγάπης (. . .) και απελπισίας», προσθέτει το περιοδικό, ενώ επισημαίνει ότι το βιβλίο αποκαλύπτει μια Βαλερί «ερωτευμένη, κτητική, παθιασμένη, τρελή για τον άνδρα που θαυμάζει, ο οποίος την έκανε να γελά».

Διαβάστε ακόμα:

Του επιτέθηκαν αστυνομικοί επειδή πλήρωσε σε ταμείο για γυναίκες! (vid+pics)

Έμπολα: Συγκλονιστική «σύλληψη» ασθενή που δραπέτευσε! (vid+pics)

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Μεγαλοπόδαρος άφησε πίσω του ίχνη! (photos)