ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Το όνομα Έλληνα δημάρχου σε αίθουσα του δημοτικού μεγάρου

Αυστραλία: Το όνομα  Έλληνα δημάρχου σε αίθουσα του δημοτικού μεγάρου

Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, υπήρξε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος (και δημοτικός σύμβουλος) στον ιστορικό, εργατικό δήμο του Κόλιγουντ (το 1977) και ο πρώτος Έλληνας (Εργατικός) βουλευτής στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας.


Ήταν ο Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, που έφυγε από τη ζωή, αλλά όλοι τον θυμούνται για τους πολύχρονους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μεταναστών και της εργατικής τάξης και τη δράση του μέσω της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Με πρωτοβουλία του ομογενή δημοτικού συμβούλου του δήμου Γιάρα, Φίλιππου Βλαχογιάννη, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να δώσει το όνομα του Θεόδωρου Σιδηρόπουλου σε μια αίθουσα του ιστορικού δημοτικού μεγάρου του Κόλιγουντ.

Στη σεμνή εκδήλωση, που έγινε χθες, Τρίτη, παρευρέθηκαν η χήρα του εκλιπόντος, Πόπη, η οποία χαρακτήρισε τον σύζυγό της «ιεραπόστολο», η κόρη του, Ανθή, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, κ.α.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο κ. Βλαχογιάννης, τόνισε ότι ο Θεόδωρος Σιδηρόπουλος έγραψε ιστορία στο Κόλιγουντ και ότι η τιμή, που του έγινε, ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένη.

Διαβάστε επίσης:Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στο Ιράκ