ΚΟΣΜΟΣ

Οι γονείς της «νύφης των τζιχαντιστών» καταγγέλλουν το Ισλαμικό Κράτος

Οι γονείς της «νύφης των τζιχαντιστών» καταγγέλλουν το Ισλαμικό Κράτος

Οι γονείς της 20χρονης γυναίκας από τη Γλασκόβη που ταξίδεψε στην Συρία για να παντρευτεί ένα μαχητή του Ισλαμικού Κράτους κάνουν έκκληση στην κόρη τους να γυρίσει, απευθύνοντας της μήνυμα από τηλεοράσεως, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν το Ισλαμικό Κράτος.


Η Καλίντα και ο Μουζαφάρ Μαχμούντ μίλησαν για το σοκ που έπαθαν όταν έμαθαν την απόφαση της Άκσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει, έφυγε για τη Συρία διαμέσου Τουρκίας τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δύο γονείς συντετριμμένοι, μίλησαν στο CNN και επέμειναν ότι η ανατροφή της ήταν ιδιαίτερα μετριοπαθής σχετικά με τις θρησκευτικές αντιλήψεις.

Ο πατέρας της είπε: «Ήταν η καλύτερη κόρη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Δεν ξέρουμε τι της συνέβη. Εμείς απλώς της λέγαμε ότι δεν είναι κακό να προσεύχεται και να διαβάζει το Κοράνι».

Εκτός από την έκκληση που απεύθυναν στην κόρη τους προκειμένου να γυρίσει πίσω, καταγγέλλουν και το Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας, «Είμαστε ενάντια των πράξεων των Τζιχαντιστών» και συνέχισε, «Είμαστε ενάντια στις δολοφονίες, όποιος και αν τις κάνει».

Η κοπέλα ήρθε σε επαφή με τους γονείς της αφού έφτασε στη Συρία και κρατούσε επαφή μαζί τους μέσω των κοινωνικών δικτύων μέχρι και την περασμένη Τρίτη, όταν τα μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν την ταυτότητά της και την εμπλοκή της με το Ισλάμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Ήρεμη νύχτα στην ανατολική Ουκρανία μετά την υπογραφή της εκεχειρίας