ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών - Πάνω από 500 άτομα αγνοούνται

Λιβύη: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών - Πάνω από 500 άτομα αγνοούνται

Φόβους για εκατόμβη ανοικτά της Λιβύης, από το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφρικανούς, εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Καθώς τα στοιχεία είναι συγκεχυμένα, δεν διευκρινίζεται εάν οι φόβοι αφορούν σε ένα ναυάγιο, ή σε δύο που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Λιβύης και της Μάλτας.

Στο ναυάγιο που καταγράφηκε χθες τη νύχτα, χάθηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι. Επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 36 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες. Ο Αγιούμπ Κασέμ, εκ μέρους του λιβυκού ναυτικού, δήλωσε ότι «στη θάλασσα υπάρχουν πάρα πολλές σοροί».

Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για ακόμα 500 αγνοούμενους μετανάστες σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Μάλτας, που σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Δύο Παλαιστίνιοι που διασώθηκαν την Πέμπτη από ιταλικό εμπορικό πλοίο μετά το ναυάγιο δήλωσαν ότι στο πλοίο επέβαιναν 500 άνθρωποι και ότι οι διακινητές προκάλεσαν σκοπίμως τη βύθιση του πλοίου.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη, οι αναχωρήσεις μεταναστών από τις ακτές της χώρας έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη: Δεκάδες αγνοούμενοι μετανάστες μετά από βύθιση πλοίου