ΚΟΣΜΟΣ

Χρήστης ναρκωτικών ο τζιχαντιστής Τζον;

Χρήστης ναρκωτικών ο τζιχαντιστής Τζον;

Ο Βρετανός τζιχαντιστής, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, μπορεί να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών

Ο Τζον, ο Βρετανός τζιχαντιστής και δήμιος του ομήρου David Haines, μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή σε κατάσταση φοβερού άγχους, όταν αποκεφάλισε τον άντρα.

Μια επιστημονική ανάλυση της ομιλίας του στο βίντεο που συγκλόνισε τον κόσμο, έχει αυξήσει την πιθανότητα ότι ο δολοφόνος ήταν υπό την επήρεια του «χατ», ενός παράνομου φυτικού διεγερτικύ, που είναι πολύ δημοφιλές στην κοινότητα της Σομαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή να έχει χρησιμοποιήσει αμφεταμίνες.

Σύμφωνα με έναν αναλυτή ήχου, μιλάει πιο αργά και σε ένα ελαφρώς υψηλότερο τόνο από ό, τι είχε κάνει στο προηγούμενο βίντεο, στο οποίο είχε σκοτώσει δύο Αμερικανούς ομήρους,

Το «χατ» χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές στην Υεμένη και τη Σομαλία και υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι μαχητές λαμβάνουν το συγκεκριμένο ναρκωτικό για να αυξήσουν τις δεξιότητες τους στη μάχη και να μη νιώθουν τόσο κουρασμένοι.

Ο εμπειρογνώμονας ήχου είπε στους Times ότι τα «διακριτικά μοτίβα ομιλίας» του ανθρώπου δείχνουν ότι έχει πάρει ναρκωτικά.

Στο βίντεο με τη δολοφονία του Haines ακούγεται επίσης μια δεύτερη ανδρική φωνή που είτε λέει «Danny» είτε «damn him» και από την ανάλυση προκύπτει ότι ήταν ένα επιπλέον πρόσωπο παρών στη σκηνή της δολοφονίας των James Foley και Steven Sotloff.

Διαβάστε επίσης: Η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά τζιχαντιστών (pics+video)